Болна мечка в Телурайд, Колорадо, беше евтаназирана от властите – и

...
Болна мечка в Телурайд, Колорадо, беше евтаназирана от властите – и
Коментари Харесай

Служителите по дивата природа правят смущаващо откритие при аутопсията след евтаназията на болна мечка: „Това е обаждане, което бихме искали никога да не правим“

Болна мечка в Телурайд, Колорадо, беше евтаназирана от управляващите – и след аутопсията те откриха, че животното страда месеци наред заради блокиране на храносмилателната му система от пластмасови боклуци.

Какво се случи?

Жителите на Телурид се свързаха с управляващите, с цел да рапортуват за тревожно болен- търси мечка в тяхната общественост. Джон Ливингстън, представител на Colorado Parks and Wildlife, сподели пред CNN, че мечката е имала пяна към устата си и подпухнали очи, което допуска, че мечката „ се бори с някаква зараза... Той ще измине към 20 или 30 ярда едновременно, преди да има потребност да легна. “

Властите заключиха, че мечката е рисково болна и в последна сметка взеха решение да я евтаназират. „ Не можехме да оставим болна мечка като тази, знаейки, че страда и се бори да оцелее “, сподели Рейчъл Срала, районен управител на парковете и дивата природа на Колорадо, пред CNN. „ Това е отблъскващ метод да умреш, разлагайки се от вътрешната страна на открито толкоз дълго. Като чиновници трябваше да създадем неподходящо позвъняване... Това е позвъняване, което бихме желали в никакъв случай да не вършим. “

При проучване на останките на мечката чиновниците по дивата природа откриха обезпокоително количество пластмасови боклуци и други човешки отпадъци. в храносмилателната система на животното. „ Имаше всички тези хартиени кърпи, кърпички, материали от вида на найлонова торбичка и несмилаеми храни “, сподели Ливингстън пред CNN. „ Съдържанието на боклука … не можа да се придвижи до долните вътрешности. “

Защо това е загрижено?

Лесно е да се разбере за какво засядането на отпадък в храносмилателния тракт може да аргументи съществени здравословни проблеми, защото пластмасовите материали блокират виталните органи да извършват главните си функционалности. „ Да ядеш и ядеш и да не можеш да разградиш нищо от тази храна би било в действителност печален и отблъскващ метод тази мечка да страда, до момента в който умираше “, сподели Ливингстън.

Тъй като мечките имат забележителни сетива на подушване и мощни мемоари, те могат да намерят рискови материали като пластмаса от големи дистанции — и са склонни да употребяват материали, които не могат да усвоят, както се вижда от трагичната орис на мечката Телурайд.

Пластмасовите боклуци не са рискови единствено за мечките – те засягат дивата природа по целия свят. Earth.org пресмята, че всяка година до 100 000 морски животни умират или от усвояване, или от усложнение в пластмаса. Други бозайници и птици са податливи на консумация на пластмаса, когато се насочват към човешки останки.

Какво мога да направя, с цел да оказа помощ?

Най-добрият метод за попречване на нещастия като мечката на Telluride е да ограничите потреблението на пластмаса. Използването на бутилки за вода за многократна приложимост, даването на приоритет на хранителни артикули с биоразградими опаковки и вложението в контейнери за многократна приложимост за останки са всички способи елементарно да намалите потреблението на пластмаса и затова да употребявате по-малко пластмасови боклуци в всекидневието си.

Освен това, в случай че живейте в общественост с гладни животни, постоянно вземайте нужните защитни ограничения, когато изхвърляте отпадъците, тъй че да останат отвън обсега на любопитни същества.

Присъединете се към нашия безвъзмезден бюлетин за готини вести и готини препоръки , които ви улесняват да помогнете на себе си , до момента в който помагате на планетата.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР